Hoş geldiniz!

Bizimle kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşımda bulunabilir ve özel mesajlaşabilirsiniz.

Hemen Kaydolun!

Uygulamanın Fore-background ve kill durumlarındaki davranışları nelerdir? IOS kill durumunda nelere izin veriyor ?

Merhabalar bir sorum olacak , uygulamanın belli başlı durumları mevcut foreground,background ve kill olduğunda uygulamanın davranışları hakkında bir sorum olacak , sorumun ana konusu kill durumundaki uygulamanın davranışı , uygulamanın içerisinde birden fazla user mevcut ve kullanıcı hangi user'ı seçerse o aktif oluyor. uygulamada push notification kullanıyorum , bu push user'a özel geliyor. user1 aktif iken ben uygulamayı kill ettikten sonra pasif olan user2 ye bildirim beliyor.Bu durumda ben kodlama ile birlikte bu push'u başarılı şekilde onaylayabilmemin imkanı var mı ? push'umda buttonlar mevcut accept ve deny bu işlem için soruyorum. Yoksa gelen bildirime bastığımda uygulama çalıştırılarak ayağa kalkıyor uygulama

Umarım sorunu anlatabilmişimdir.

Merhabalar bir sorum olacak , uygulamanın belli başlı durumları mevcut foreground,background ve kill olduğunda uygulamanın davranışları hakkında bir sorum olacak , sorumun ana konusu kill durumundaki uygulamanın davranışı , uygulamanın içerisinde birden fazla user mevcut ve kullanıcı hangi user'ı seçerse o aktif oluyor. uygulamada push notification kullanıyorum , bu push user'a özel geliyor. user1 aktif iken ben uygulamayı kill ettikten sonra pasif olan user2 ye bildirim beliyor.Bu durumda ben kodlama ile birlikte bu push'u başarılı şekilde onaylayabilmemin imkanı var mı ? push'umda buttonlar mevcut accept ve deny bu işlem için soruyorum. Yoksa gelen bildirime bastığımda uygulama çalıştırılarak ayağa kalkıyor uygulama

Umarım sorunu anlatabilmişimdir.
@admin bu konu hakkında bir bilginiz veya yönlendirmeniz var mıdır ?

Eyüp Furkan Tüylü
Yönetici
Merhaba, sorunu senaryo olarak anlatabilir misiniz? Daha detaylı bir tanımlama yapabilirseniz yardımcı olmak kolaylaşacaktır.

Merhaba, sorunu senaryo olarak anlatabilir misiniz? Daha detaylı bir tanımlama yapabilirseniz yardımcı olmak kolaylaşacaktır.
Uygulama içerisinde birden fazla user eklenebiliyor.Eklenen kullanıcılar arasında geçiş yapabiliyoruz.Bu işlemler için "SQLlite" kullanıyoruz. Uygulamada Push notification kullanılıyor bu notificationda da butonum mevcut.Kullanıcı gelen push üzerinden uygulamayı açmadan butona basarak ve uygulama çalışmadan işlem gerçekleşiyor.

Yapılması istenen ;
Aktif olan kullanıcım (user1) uygulamayı kill ettiğinde push gönderiliyor butona basılıyor ve uygulama çalışmadan gelen bildirim üzerinden API isteğimi yapabiliyor.Bunun devamında aktif olmayan user2 den de bir push gönderiliyor ve gelen push içerisinde kullanıcıya ait bir bilgi mevcut bu bilgiye göre DB de aktif olan kullanıcıyı değiştirmek ve ona ait olan API yi alarak request işlemini gerçekleştirmek istiyorum.Problem yaşadığım kısım burası , push içerisinde gelen bilgiye göre DB den aktif user'ı değiştirip , API ye request atamıyorum yani benim request isteğim bir önce ki kullanıcının API si olarak gidiyor.

NOT: Burada request işlemi başka class'lar içerisinden gerçekleşiyor.AppDelegate.swift dosyasında bulunan notificationCenter içerisinde sadece mevcut fonksiyon çağırılarak işlemler sırayla gerçekleştiriliyor.

Bu işlemler uygulama kill iken yapılması isteniyor.

Eyüp Furkan Tüylü
Yönetici
SQLite kullanarak çözülebilir belki. Localde gelen istekler tutulup tablo doluysa işlem yaptırılabilir.