Hoş geldiniz!

Bizimle kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşımda bulunabilir ve özel mesajlaşabilirsiniz.

Hemen Kaydolun!

Entitlements File Nedir?

Yeni Üye
İkinci Kullanıcı
Öncelikle merhaba, şöyle bir sorum olacak benim. Yeni bir proje oluşturduğumda, .entitlemet adlı bir dosya oluşuyor. Sanırım developer hesabımı aktive ettiğim ve projeyi bu hesap altında tanımladığım için karşıma çıkıyor. Daha öncesinde bir proje oluşturduğumda böyle bir dosya bulunmuyordu. Tam olarak bu dosya nedir? Ne işe yarar? Konu hakkında bilgi verebiliecek varsa çok sevinirim.

Eyüp Furkan Tüylü
Yönetici
Entitlements, bir iPhone veya iPad uygulamasının ne yapabileceğini belirten özel izinlerdir. Bu izinler, uygulamanın cihazda belirli şeylere erişebilmesini sağlar, ancak sadece izin verildiğinde çalışır.

Diyelim ki, uygulaman bir fotoğraf çekmek istiyor. Bunun için kamerayı kullanma iznine ihtiyacı var. Apple, uygulamaların bu tür izinleri kötüye kullanmamasını sağlamak için her izni bir “entitlement” olarak belirlemiş. Uygulama yaparken, “Ben kamerayı kullanmak istiyorum” gibi bir istekte bulunuyorsun ve bu isteği uygulama dosyana ekliyorsun. Apple da bu isteğin doğru ve güvenli olduğundan emin olduktan sonra izin veriyor.

Yani, entitlements, uygulamanın hangi özelliklere erişebileceğini belirten bir liste gibi düşünebilirsin. Ancak sadece ihtiyacın olan izinleri ekliyorsun, çünkü gereksiz izinler hem güvenlik hem de gizlilik açısından sorun yaratabilir.

Bknz. https://developer.apple.com/documentation/bundleresources/entitlements